ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 50+

Για σένα τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ 50+ που ξέρεις τι θέλεις, είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου, είναι η αρχή μιας νέας ζωής.  Θέλεις να γνωρίζεις τι σημαίνει για το σώμα σου η νέα αυτή φάση της ζωής σου έτσι ώστε να την κάνεις άνετη, γεμάτη Υγεία, Ευεξία και Ευζωία.

Επιζητάς να πετύχεις νέα και ενδιαφέροντα πράγματα, αναζητάς καινούριες εμπειρίες.

Θα διαπιστώσεις ίσως αλλαγές στο σώμα σου όπως η περίοδος σου να εμφανίζεται σε ακανόνιστα διαστήματα ή να διακόπτεται εντελώς. Προσπαθώντας να χάσεις βάρος δεν είναι τόσο εύκολο όσο στο παρελθόν.

Αναζητώντας τις απαντήσεις για τα θέματα αυτά μίλησε μαζί μας και θα βρούμε μαζί τις λύσεις προς το δρόμο για την υγεία και την ευεξία στο δεύτερο ήμισυ της ζωής σου.

Διαθέτεις ζωντάνια, εφευρετικότητα, κομψότητα και αισθησιασμό.  Έχεις προσωπικότητα που μαγνητίζει και σε κάνει ΜΟΝΑΔΙΚΗ.

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ 50+

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Μπήκες στην εμμηνόπαυση αλλά είσαι ακόμα ΝΕΑ, έχεις τουλάχιστον αλλά 30 χρόνια υγιούς, δραστήριας και παραγωγικής ζωής. Αποτελεί μια φυσική εξέλιξη στη ζωή μιας γυναίκας. Παρόλο που είναι μια φυσιολογική περίοδος στη ζωή σου πιθανόν να σηματοδοτηθούν κάποιες βιολογικές και ψυχικές αλλαγές. Πολλά από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι προσωρινά. Αντιμετώπισε τα με μικρές αλλαγές στην καθημερι­νότητά σου και πέρασε ήπια την περίοδο της εμμηνόπαυσης.
ΞΕΚΙΝΑ ΕΔΩ …

ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΡΟΛΗΨΗ = ΖΩΗ

ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Δεν πρέπει να αμελείς την ετήσια μαστογραφία. Αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε αρχικό στάδιο. Πρέπει να γίνεται αμέσως μετά την περίοδο δηλαδή μεταξύ 3ης και 7ης ημέρας του κύκλου. Σε περίπτωση που είσαι στην εμμηνόπαυση, η εξέταση μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή εάν όμως κάνεις ορμονοθεραπεία θα πρέπει να διακόψεις τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Στις περισσότερες από τις μισές γυναίκες σχετίζεται με τον τρόπο ζωής τους.
ΞΕΚΙΝΑ ΕΔΩ …

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

ΣΙΩΠΗΛΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

ΗΛΙΟΣ - ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Είναι “ύπουλη” ασθένεια και δυστυχώς την αντιλαμβανόμαστε όταν έχει ήδη δημιουργήσει πρόβλημα στον οργανισμό μας. Η διάγνωση της γίνεται με την εξέταση Οστικής Πυκνότητας. Προτείνεται η πρώτη μέτρηση να γίνεται μεταξύ 45-48 ετών. Οι καθημερινές ανάγκες σε ασβέστιο είναι 1300mg εφόσον δεν ακολουθείς ορμονική θεραπεία. Εκτός από το ασβέστιο που λαμβάνεις με τη διατροφή σου συνίσταται και λήψη συμπληρώματος ασβεστίου σε συνδυασμό με βιταμίνη D, συνιστώμενη δόση400-800 (IU).

ΞΕΚΙΝΑ ΕΔΩ …

ΑΚΡΑΤΕΙΑ

ΕΓΚΑΙΡΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

Πολλές γυναίκες στον κόσμο αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό, στις ΗΠΑ 13εκατομμύρια γυναίκες και στην Ελλάδα 3 στις 10 γυναίκες. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ακράτειας και διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης τους. Γιαυτό το λόγο απαιτείται Ουροδυναμικός έλεγχος, αφού έχει προηγηθεί πλήρες ιστορικό συμπτωμάτων και κλινική εξέταση. Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη. Μην περιορίζεις τις καθημερινές δραστηριότητες σου, βελτιώσε τη ζωή σου, ανέλαβε δράση. Κλείσε ραντεβού, αντιμετώπισε το.

ΞΕΚΙΝΑ ΕΔΩ …

50+ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Η σύγχρονη γυναίκα 50+ φροντίζει το σώμα και την υγεία της κάνοντας τις απαιτούμενες προληπτικές εξετάσεις.  Η προληπτική φροντίδα της υγείας σου θα πρέπει να ξεκινήσει από τη περίοδο  της περιεμμηνόπαυσης και να μην αμελείται ειδικά στην εμμηνόπαυση με τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου.

Πλησιάζεις στην εμμηνόπαυση ή παρουσιάζεις περιεμμηνοπαυσιακά συμπτώματα,  αναζήτησε λύσεις για τα συμπτώματα που σε ενοχλούν, καθώς υπάρχουν πολλές και αποτελεσματικές θεραπείες διαθέσιμες.

Εάν επιθυμείς να μάθεις περισσότερα για τις θεραπείες που εφαρμόζονται σήμερα, μην διστάσεις να μας επισκεφθείς και να ενημερωθείς προσωπικά για τη δική σου περίπτωση.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΗΜΕΡΑ …
Τι είναι η Κλιμακτήριος
Η “κλιμακτήριος” αρχίζει 4-5 χρόνια πριν από την εμμηνόπαυση και αποτελεί τη μετάβαση από την αναπαραγωγική ηλικία στην εμμηνόπαυση. Χωρίζεται στη Περιεμμηνόπαυση (ξεκινά με πρώτα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και ολοκληρώνετε 1 χρόνο μετά την εμμηνόπαυση) και την μετεμμηνόπαυση (ξεκινά 1 χρόνο μετά την εμμηνόπαυση και ολοκληρώνεται μέχρι 65 ετών).

Τι είναι η Εμμηνόπαυση
Ο όρος “εμμηνόπαυση” αναφέρεται στην τελευταία έμμηνο ρύση της γυναίκας και οφείλεται στην παύση της λειτουργίας των ωοθηκών η οποίο εμφανίζεται όταν οι ωοθήκες εξαντλήσουν τα ωάρια τους. Για να θεωρηθεί ότι η γυναίκα είναι σε εμμηνόπαυση θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις και να μην έχει έμμηνο ρύση για 1 χρόνο.

Σε ποιά ηλικία συμβαίνει
Συμβαίνει στην ηλικίες μεταξύ 47-53 ετών. Στο 50% των γυναικών εμφανίζεται 50-51 ετών.

Συμπτώματα
Μερικά από τα συμπτώματα που πιθανόν να αντιμετωπίσεις κατά την εμμηνόπαυση είναι: Ακανόνιστοι κύκλοι, εξάψεις, κολπική ξηρότητα, αϋπνίες, αύξηση σωματικού βάρους, αλλαγές στη ψυχολογική διάθεση. Δεν εμφανίζουν όλες οι γυναίκες τα συμπτώματα, το 20% δεν παρουσιάζει κανένα, ενώ το 60% έχει ήπια συμπτώματα, με το υπόλοιπο 20% να βιώνει την εμμηνόπαυση πιο έντονα.

Αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης
Η ποιοτική και ισορροπημένη διατροφή, πολλά φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Τακτική άσκηση, μείωση κατανάλωσης ζωικού λίπους και διακοπή καπνίσματος.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ …
• Ορμονικός έλεγχος
Η μέτρηση των επιπέδων των γοναδοτροφινών, και ειδικά της FSH (θυλακιοτρόπου ορμόνης), προσδιορίζουν την έναρξη της εμμηνόπαυσης. Σε γυναίκες που συνεχίζουν να έχουν έμμηνο ρύση, ακανόνιστη ή όχι, η ανεύρεση αυξημένης τιμής της FSH μεταξύ της 2ης έως και της 4ης ημέρας του κύκλου υποδεικνύει ελάττωση της λειτουργικότητας των ωοθηκών. Μετά από 1 έτος χωρίς έμμηνο ρύση τα επίπεδα της FSH αυξάνονται περαιτέρω.

• Μέτρηση οστικής μάζας
Λόγω της μείωσης των επιπέδων των οιστρογόνων μετά την εμμηνόπαυση ο κίνδυνος για οστεοπόρωση αυξάνεται. Η μέτρηση της οστικής πυκνότητας είναι ο καλύτερος τρόπος για την εκτίμηση του κινδύνου. Συνήθως γίνεται γύρω στην ηλικία των 50 ετών και αν είναι φυσιολογική τότε επαναλαμβάνεται κάθε 2-3 χρόνια. Σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις οστεοπόρωσης θα πρέπει να επαναλαμβάνεται ετησίως.

• Τεστ Παπανικολάου
Είναι απαραίτητο το ετήσιο τεστ Παπανικολάου για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

• Εξέταση των μαστών και μαστογραφία
Η ετήσια Μαστογραφία θα πρέπει να μην αμελείται από την ηλικία των 40 ετών.

• Αιματολογικός Έλεγχος
Έλεγχος των λιπιδίων του ορού και τιμών σακχάρου για την εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου. Με την μείωση των οιστρογόνων αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, εμφράγματος του μυοκαρδίου, καρδιακής ανακοπής και αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Επιπλέον γίνεται έλεγχος του θυρεοειδή καθώς και της νεφρικής και ηπατικής λειτουργίας.

• Διακολπικό υπερηχογράφημα της μήτρας και των ωοθηκών
Ετήσιος έλεγχος για τον έλεγχο της κατάστασης του ενδομητρίου και των ωοθηκών.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ …
Σήμερα η σύγχρονη επιστήμη διαθέτει εξετάσεις που βοηθούν στη έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Οι προληπτικές εξετάσεις σώζουν ζωές εφόσον τηρούνται ετησίως. Ο καρκίνος του μαστού σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στον τρόπο ζωής και δεν είναι κληρονομικός. Συνεπώς θα μπορεί να προληφθεί με σωστή διατροφή, διατήρηση υγειούς σωματικού βάρους, τακτική άσκηση.

Τι είναι ο καρκίνος του Μαστού
Είναι ένας κακοήθης όγκος που δημιουργείται από τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των νεοπλασμαστικών επιθηλιακών κυττάρων του μαστού. Εαν δεν εντοπιστούν έγκαιρα και να αντιμετωπιστούν τότε μπορούν να διεισδύσουν σε γειτονικούς ιστούς ή να εξαπλωθούν (μεταστάσεις) σε μακρινές περιοχές του σώματος.

Εντοπισμός – Πρόληψη
Η μαστογραφία μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπιστεί η νόσος έγκαιρα πριν ακόμα υπάρξουν κλινικά ευρήματα. Πρέπει να γίνεται σε γυναίκες ηλικίας 44 -55 ετών και από την ηλικία των 25 – 35 ετών (με κληρονομική προδιάθεση) σε ετήσια βάση. Σε μερικές περιπτώσεις συνδυάζεται και με υπερηχογράφημα μαστού (Doppler). Η εξέταση αυτή είναι σημαντική στις γυναίκες με πυκνούς μαστούς και συμπληρώνει τη μαστογραφία.

Γενετικός Έλεγχος – Προληπτικό Τεστ Γονιδίων
Σήμερα σε γυναίκες με βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό έχουμε τη δυνατότητα με μία εξέταση αίματος να κάνουμε έλεγχο και να ανιχνεύσουμε τα γονίδια που παρουσιάζουν μετάλλαξη BRCA1 και το BRCA2. Τα γονίδια αυτά προδιαθέτουν την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Εάν επιβεβαιωθεί ότι μια γυναίκα έχει μετάλλαξη στο γονίδιο BRCA1 οι πιθανότητες να αναπτύξει καρκίνο του μαστού φτάνουν το 80%, ενώ εάν επιβεβαιωθεί μετάλλαξη στο γονίδιο BRCA2 τότε οι πιθανότητες φτάνουν στο 50%.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ …
ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Είναι η χειρουργική διαδικασία αφαίρεσης της μήτρας που σε μερικές περιπτώσεις περιλαμβάνει την αφαίρεση του τραχήλου της μήτρας, των ωοθηκών, των σαλπίγγων και των γύρω ιστών. Αποτελεί τη δεύτερη σε συχνότητα γυναικολογική χειρουργική επέμβαση μετά την καισαρική τομή.

ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ – ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Οι συχνότερες ενδείξεις είναι τα ινομυώματα της μήτρας, ενδομητρίωση, νεοπλάσματα (του τραχήλου, της μήτρας, των ωοθηκών και των σαλπίγγων), αιμοραγίες, δυσαδενομύωση, χρόνιος πυελικός πόνος, πρόκτωση πυελικών οργάνων. Συστήνεται σε περιπτώσεις που συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας ή προβλήματα που δεν επιλύονται επιτυχώς με άλλες μεθόδους.

ΤΥΠΟΙ ΥΣΤΕΡΕΚΤΟΜΗΣ
Ολική – αφαιρείται όλη η μήτρα συμπεριλαμβανομένου και του τραχήλου με ή χωρίς τις σάλπιγγες και τις ωοθήκες.
Ριζική – αφαιρείται όλη η μήτρα συμπεριλαμβανομένου του τραχήλου, των παραμητρίων, του ανώτερου τμήματος του κόλπου.
Υφολική – αφαιρείται μόνο η μήτρα και διατηρείται ο τράχηλος. Συνήθως γίνεται για καλοήθεις παθήσεις.
Μαιευτική – αφαιρείται η μήτρα, λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας μετά από τοκετό, που δεν αντιμετωπίζεται συντηρητικά.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Η αφαίρεση της μήτρας γίνεται μέσω:
Κοιλιακή υστερεκτομή:μιας τομής στην κοιλιά παρόμοια της καισαρικής τομής.
Κολπική υστερεκτομή: του κόλπου και συνεπώς δεν υπάρχουν ουλές ενώ έχει λιγότερες επιπλοκές και χρόνο επούλωσης.
Λαπαροσκοπική υστερεκτομή: τριών ή τεσσάρων πολύ μικρών τομών στην κοιλιά (1 εκ.)για κάμερα και ειδικά εργαλεία.
Ρομποτική υστερεκτομή: τεσσάρων μικρών τομών στην κοιλιά (λιγότερο του 1 εκ.), για κάμερα και ειδικά εργαλεία.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ …

Γιατί να μας επιλέξεις για την υγεία σου

  • Αμεσότητα,Ενημέρωση,Απαντήσεις προσαρμοσμένες στις απορίες σου
  • Ιατρική Ομάδα με εξειδικευμένη επιστημονική γνώση
  • Υψηλής ποιότητας αξιόπιστες υπηρεσίες γυναικείας υγείας
  • Συμβουλές και Προτάσεις για μία αναίμακτη περίοδο  Εμμηνόπαυσης
  • Επιλογή Γυναίκας Ιατρού εάν το επιθυμείς

What Client’s Say

Lucasgriffin, A
Aajami, A
Gojcus, A