Η ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ως ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ θέλεις ιατρικές υπηρεσίες για την υγεία σου υψηλών προδιαγραφών, βασισμένες στις τελευταίες και πιο εξελιγμένες τεχνολογικά και επιστημονικά μεθόδους στον τομέα της γυναικολογίας-μαιευτικής.  Στο γυναικολογικό – μαιευτικό κέντρο Γυναίκα+ προσφέρουμε ολοκληρωμένη διάγνωση, έλεγχο, πρόληψη, ενημέρωση και θεραπεία για όλα τα θέματα της γυναικείας υγείας κάθε ηλικίας. Για να υπηρετήσεις όλους τους ρόλους που απαιτεί η σύγχρονη καθημερινότητα σου πρέπει να σέβεσαι και να φροντίζεις τον εαυτό σου, διεξάγοντας τις προληπτικές εξετάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Όταν τα μικρά προβλήματα διαγνωστούν σε αρχικά στάδια είναι πλήρως αναστρέψιμα στις περισσότερες περιπτώσεις.

ΕΤΗΣΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΠΡΟΛΗΨΗ = ΖΩΗ

Η κάθε γυναίκα θα πρέπει να φροντίζει την υγεία της προληπτικά και τακτικά. Μην αμελείς την ετήσια Γυναικολογική εξέταση που περιλαμβάνει: Λήψη πλήρους ιστορικού, ψηλάφηση μαστών, ψηλάφιση κοιλιάς, Τεστ ΠΑΠ (PAP), διακολπικό υπερηχογράφημα. Επίσης από την ηλικία των 40 ετών θα πρέπει να κάνεις και ψηφιακή μαστογραφία. Οι γυναικολογικές αυτές εξετάσεις αποτελούν το σύμμαχο σου στην προστασία της υγείας σου και της ζωής σου.

ΞΕΚΙΝΑ ΕΔΩ …

ΕΤΗΣΙΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (PAP)

ΑΠΛΗ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΗΤΡΑΣ

Το τέστ ΠΑΠ πρέπει να γίνεται σε όλες τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία εφόσον έχουν ξεκινήσει σεξουαλικές σχέσεις. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας οφείλεται στον ιό HPV ο οποίος μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή. Πρέπει να κάνεις το τέστ ΠΑΠ ακόμη και αν έχεις εμβολιαστεί κατά του ιού HPV. Γίνεται μεταξύ της 10ης και της 20ης ημέρας από την έναρξη της περιόδου σου. Η εξέταση είναι ανώδυνη και διαρκεί 5 λεπτά. Μη το αμελήσεις.
ΞΕΚΙΝΑ ΕΔΩ …

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΙΑΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

ΓΝΩΣΗ. ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΙ ΣΟΥ

Είναι το σύνολο των ψυχικών και σωματικών συμπτωμάτων που εμφανίζονται λίγες ημέρες πριν την περίοδο σου. Κούραση, πονοκέφαλος, ευαισθησία του στήθους, κατακράτηση υγρών, καταθλιπτική διάθεση είναι μόνο μερικά. Τα συμπτώματα υποχωρούν τις πρώτες ημέρες της περιόδου. Αρχικά αντιμετωπίζονται με μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής, ήπια άσκηση, χαλάρωση, 8ωρος ύπνος και διατροφή πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη Ε.

ΞΕΚΙΝΑ ΕΔΩ …

ΙΝΟΚΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΑΣΤΩΝ

ΣΩΣΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΜΙΑ ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΠΑΘΗΣΗ

Είναι η ύπαρξη πολλαπλών ευκίνητων, μικρών κύστεων (όζων), διαφόρου μεγέθους. Αποτελεί μία από τις συνηθέστερες παθήσεις του μαστού σε γυναίκες ηλικίας 25-50 ετών με συμπτώματα όπως ευαίσθητο στήθος, πόνος. Η διάγνωση γίνεται μέσω της ψηλάφησης μαστών,του υπερηχογραφήματος και της μαστογραφίας. Συνήθως οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές και στο έντονο στρες.Σε έντονο πόνο χορηγούνται αναλγητικά δισκία.

ΞΕΚΙΝΑ ΕΔΩ …

Χάρισε Υγεία & Ευζωία στον Εαυτό Σου κάθε μέρα!

Ως σύγχρονη γυναίκα ζεις μια ζωή γεμάτη προκλήσεις. Είσαι ταυτόχρονα σύζυγος, μητέρα, νοικοκυρά και εργαζόμενη… Ρόλοι με διαφορετικές απαιτήσεις και δυσκολίες! Η υγεία σου αποτελεί την κινητήριο δύναμή σου για την απόλαυση της πολυάσχολης καθημερινότητας σου. Δώσε της προτεραιότητα!

Ενημερώσου, επέλεξε και προστάτεψε ό,τι πολυτιμότερο έχεις: το σώμα σου και την υγεία σου.

Για εμάς στο Γυναίκα Plus η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή.  Η εξατομικευμένη φροντίδα που παρέχουμε κάνει την εμπειρία κάθε γυναίκας που μας επισκέπτεται μοναδική.

Θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε και να σου παρέχουμε την υψηλών προδιαγραφών ποιότητα υπηρεσιών υγείας που σου αξίζει.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΗΜΕΡΑ …
Οι πολύποδες του ενδομητρίου είναι μικροί όγκοι στο εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας και εμφανίζονται στο 10% των γυναικών στην ηλικία 40-50 ετών. Είναι συνήθως καλοήθεις και έχουν σχήμα είτε με επίπεδη βάση είτε είναι μισχωτοί και συνδέονται με το ενδομήτριο με ένα μικρό μίσχο. Κυμαίνονται από μερικά χιλιοστά μέχρι μερικά εκατοστά.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Συχνά δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα. Τα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσουν είναι:
• ανώμαλη και παρατεταμένη αιμορραγία στην έμμηνο ρύση
• αιμορραγία μεταξύ των περιόδων (μητροραγία)
• υπερβολικά βαριά αιμορραγία κατά την έμμηνο ρύση (μηνορραγία)
• μετεμμηνοπαυσιακή αιμορραγία
• αιμόρροια κατά τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών
• υπογονιμότητα

ΑΙΤΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΥΠΟΔΑ
Οι κύριοι παράγοντες για την ανάπτυξη του ενδομήτριου πολύποδα είναι:
• παχυσαρκία
• υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση)
• ύπαρξη ιστορικού πολυπόδων στον τράχηλο της μήτρας
• λήψη ορμονικών σκευασμάτων-ορμονική υποκατάσταση (HRT)
• φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού

ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Οι πολύποδες μπορούν να ανιχνευθούν με τους ακόλουθους τρόπους:
• κολπικό υπερηχογράφημα, ιδιαίτερα το τρισδιάστατο
• διακολπική υδροϋπερηχογραφία (SIS)
• υπέρηχος Doppler την διαγνωστική υστεροσκόπηση
• διαγνωστική υστεροσκόπηση

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η θεραπεία είναι χειρουργική. Η αποτελεσματικότερη και πιο ακριβής μέθοδος είναι η υστεροσκόπηση. Είναι μια πολύ απλή διαδικασία που διαρκεί λίγα λεπτά, γίνεται με μέθη ή ελαφρά αναισθησία. Η γυναίκα επιστρέφει την ίδια μέρα σπίτι της και στις καθημερινές της δραστηριότητες.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ …
Η δυσμηνόρροια είναι ο επιστημονικός όρος που περιγράφει το γνωστό σε όλες μας “πόνο περιόδου” στις “δύσκολες ημέρες του μήνα”. Είναι ο έντονος πόνος που επηρεάζει την καθημερινή ζωή πολλών γυναικών κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως και οδηγεί στη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, συνήθως παυσίπονα.

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Πόνος στην κοιλιά, πονοκέφαλος, πόνος στη μέση, ναυτία, εφίδρωση, εμετός.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Διακρίνεται σε δύο κατηγορίες:
Πρωτοπαθής Δυσμηνόρροια
Δε συνδέεται με κάποιο παθολογικό/οργανικό αίτιο αλλά οφείλεται στην παραγωγή προσταγλανδίνων που προκαλούν τις συσπάσεις της μήτρας. Είναι μια φυσιολογική διαδικασία, όπου παράγονται από τη μήτρα κατά την έμμηνο ρύση, όταν όμως τα επίπεδα τιμών τους είναι αυξημένα τότε ο πόνος είναι μεγαλύτερος και έχουμε δυσμηνόρροια.

Δευτεροπαθής Δυσμηνόρροια
Συνήθως οφείλεται στην Ενδομητρίωση, δηλαδή σε έκτοπη ανάπτυξη ενδομητρίου σε θέσεις όπως ωοθήκες, περιτόναιο, σάλπιγγες. Αλλες πιθανές αιτίες είναι η Αδενομύωση, Ινομυώματα, οι πολύποδες και οι συγγενείς ανωμαλίες της μήτρας.

Ποιά είναι η θεραπεία της δυσμηνόρροιας
Ξεκούραση και ύπνος, σωστή διατροφή, άσκηση, χρήση θερμοφόρας, ζεστό μπάνιο, παυσίπονα. Στις περιπτώσεις που ο πόνος δεν υποχωρεί με τα παυσίπονα, σε συνεργασία με το γυναικολόγο θα επιλεγεί η καταλληλότερη για την περίπτωσή σου φαρμακευτική αγωγή.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ …
Τα ινομυώματα της μήτρας είναι καλοήθεις όγκοι του μυϊκού ιστού που περιβάλλει την μήτρα και έχουν μέγεθος λίγα εκατοστά. Εμφανίζονται σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, σε ποσοστό 40% στις ηλικίες μεταξύ 30 και 45 ετών.

ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ:
– υποβλεννογόνοια (κάτω από το εσωτερικό στρώμα της μήτρας)
– ενδοτοιχωματικά (μέσα στο μυϊκό τοίχωμα της μήτρας)
– υπο-ορογόνια (κάτω από το εξωτερικό τοίχωμα της μήτρας)

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:
– μεγάλη απώλεια αίματος κατά την έμμηνο ρύση
– αναιμία, κοιλιακό άλγος
– υπογονιμότητα, καθ’εξιν αποβολές

ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Κατά την κλινική γυναικολογική εξέταση ανιχνεύονται ινομυώματα μεγάλου μεγέθους (>5εκ.), ενώ με το ενδοκολπικό γυναικολογικό υπερηχογράφημα ανιχνεύονται ινομυώματα από 2εκ. και πάνω. Για μεγαλύτερη ακρίβεια ως προς τη θέση, το μέγεθος και την υφή τους χρησιμοποιείται η μαγνητική τομογραφία.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ:
Φαρμακευτική αγωγή με ορμονικά σκευάσματα για τη συρρίκνωσή τους και τη μείωση των μητρορραγιών για το διάστημα της θεραπείας. Μετά το τέλος της θεραπείας τα ινομυώματα επιστρέφουν στην αρχική τους κατάσταση εφόσον δεν αφαιρεθούν χειρουργικά.

Χειρουργική αφαίρεση με Λαπαροσκόπηση για τα ενδοτοιχωματικά και τα υπορογόνια ινομυώματα και με Υστεροσκόπηση για τα υποβλεννογόνια ινομυώματα. Οι επεμβάσεις αυτές εφαρμόζονται σύμφωνα με τις αρχές της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής. Η νοσηλεία και στις δύο περιπτώσεις είναι μικρότερη από 24 ώρες. Λαμβάνονται επίσης όλα τα μέτρα για τη διατήρηση στο μέγιστο της γονιμότητας της γυναίκας.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ …
Οι κύστες ωοθηκών είναι σχηματισμοί με λεπτά τοιχώματα γεμάτοι με υγρό υλικό, οι οποίες εντοπίζονται μέσα ή στην επιφάνεια των δύο ωοθηκών και εξαφανίζονται όταν αρχίζει η επόμενη έμμηνος ρύση. Οι συχνότερες κύστες είναι καλοήθεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΥΣΤΕΩΝ
Λειτουργικές κύστες (ωοθυλακικές, ωχρά σωμάτια, αιμορραγικές κύστες): είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, σχετίζονται με την ωοθυλακιορρηξία και εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του κύκλου της γυναίκας.

ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ (δερμοειδείς, αδενωματώδεις, ενδομητριοειδείς, κύστες κακοήθεις, ή ημικακοήθεις:

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
– πυελικός πόνος ή πόνος με τη σεξουαλική επαφή
– ξαφνικός δυνατός πόνος όπου μπορεί να έχουμε συστροφή της ωοθήκης ή ρήξη της κύστης
– πόνος πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου

ΔΙΑΓΝΩΣΗ
– γυναικολογικός έλεγχος και υπερηχογραφικός έλεγχος
– αξονική ή μαγνητική τομογραφία
– εξετάσεις αίματος για καρκινικούς δείκτες (CA 125)
– εξετάσεις για τα επίπεδα ορμονών (LH, FSH, οιστραδιόλη, τεστοστερόνη)

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Οι λειτουργικές κύστες απορροφώνται από τον οργανισμό μέσα σε 4-8 εβδομάδες. Η χρήση των νέων αντισυλληπτικών χαπιών για διάστημα 6 μηνών συμβάλλει στην εξάλειψη των κυστών και στη ρύθμιση του κύκλου. Στην περίπτωση των πολυκυστικών ωοθηκών βοηθά η μείωση του βάρους και η σωματική άσκηση σε συνδυασμό ίσως με φαρμακευτική αγωγή. Η θεραπεία βασίζεται σε εξατομικευμένο πλάνο παρακολούθησης και υπερηχογραφικών εξετάσεων.

Η χειρουργική επέμβαση γίνεται λαπαροσκοπικά ή λαπαροτομικά σε πολύπλοκες κύστες- μορφώματα, κύστες μεγαλύτερες των 5-10 εκ. ή εάν επέλθει ρήξη κύστης και συστροφή.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ …

Γιατί να μας επιλέξεις …

  • Αναλυτική επιστημονική ενημέρωση με απλούς κατανοητούς όρους
  • Ιατρική Ομάδα με εμπειρία στη Σύγχρονη Γυναικολογία
  • Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε φιλικό και άνετο περιβάλλον
  • Συμβουλές και προτάσεις για μία “γεμάτη” ζωή χωρίς κινδύνους
  • Πρόληψη και διάγνωση με τη χρήση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας

Τι λένε για μας…

Πρόσχαρη, χαμογελαστή, γεμάτη αγάπη για το σημαντικό έργο που προσφέρει για την Γυναίκα, την Μητέρα, το Παιδί. Έμπειρη και πάντα ενημερωμένη για τις τελευταίες εξελίξεις στην Γυναικεία Υγεία, της εμπιστεύομαι την υγεία μου από το 2000 και αποτελεί για μένα μία πολύτιμη γιατρό, απαραίτητη για την ευζωία κάθε γυναίκας.
Κ.Σ
Κοιτώντας το ημερολόγιο μου, βλέπω ότι έφτασαν οι μέρες για τον τακτικό γυναικολογικό έλεγχο. Δεν ξανακάνω το λάθος που έκανα πέρσι, έχοντας ένα πακέτο εξετάσεων ως Δώρο έκανα το ΠΑΠ σε άλλο εργαστήριο, και πονούσα για μία εβδομάδα μετά! Ποτέ ξανά, όταν είναι η ώρα του τακτικού γυναικολογικού ελέγχου απευθύνομαι πάντα και αποκλειστικά εδώ και 15 χρόνια στη γιατρό μου τη κ. Νούλη Ξενιτίδου. Είναι διακριτική, νιώθεις άνετα, είναι γρήγορη, και δεν πονάς ούτε κατά τη λήψη αλλά ούτε και αργότερα!
Μαρία Σπυροπούλου